banner
   
even voorstellen
 
 
  • Bewegingstherapie
  • Massage
  • Fysiotechnische applicaties
  • Adviezen


Deze belangrijke vorm van therapie kan als doel hebben het verminderen van stijfheid en/of het verbeteren van spierkracht, stabiliteit en coördinatie. Dit zal, afhankelijk van de klachten, kunnen bestaan uit mobilisaties, geleid-actief bewegen of actief bewegen.
Bij paarden valt hieronder ook het werken aan de longe, grondwerk of training onder het zadel. De eigenaar zal actief betrokken worden bij deze vorm van therapie, doormiddel van huiswerk oefeningen, en zo meewerken aan het herstel van het dier.


Massage is een aanvullende dan wel voorwaardenscheppende vorm van therapie. Verschillende technieken kunnen worden gebruikt. Wanneer nodig zal de eigenaar ook hierin een rol kunnen spelen. Het doel kan het bevorderen van de circulatie, normalisering van de spierspanning of het verminderen van zwelling zijn. Tevens kan massage een middel zijn om het vertrouwen van het dier te winnen.


Dit is eveneens een aanvullende vorm van therapie en kan
bestaan uit warmte en koude, licht (bijvoorbeeld laser), elektro-
of magneetveldtherapie of ultrageluid.

Tijdens de behandeling worden er adviezen gegeven om het herstel te bevorderen en om herhaling te voorkomen (preventie). Hierbij wordt het inzicht in de klacht en de behandeling vergroot en worden adviezen gegeven om de belasting en de belastbaarheid van het dier in balans te houden. Adviezen kunnen dus betrekking hebben op rust, beweging, voeding, aandoening, omgeving, etc.


kat
 
 
Sjouke